Wat kost een glasvezelaansluiting bij Midden-BrabantGlas?

27 december 2019

Voor het gebruik zijn maandelijkse kosten verschuldigd (zie hiervoor: Wat kost het gebruik van een glasvezelaansluiting?).
Voor de aanlegkosten krijgt u een offerte waarin drie eenmalig te betalen bedragen zijn opgenomen:

  1. Inleg ledenkapitaal; als lid van de coöperatie wordt u met de storting van € 500,— mede-eigenaar van het gehele netwerk. Dit ledenkapitaal is niet voor restitutie vatbaar, maar kan bij verkoop van het onroerend goed inclusief het lidmaatschap aan de volgende eigenaar/gebruiker van het betreffende adres worden overgedragen.
  2. Projectkosten; de initiële organisatiekosten bedragen € 500,– inclusief BTW voor particulieren en € 500,– exclusief BTW voor zakelijke leden. Deze kosten worden in rekening gebracht voor de pre-engineering, primaire administratiekosten en andere indirecte (organisatie) kosten.
  3. Aansluitkosten; dit zijn de directe kosten die onze aannemer moet maken om de glasvezel vanuit een koppel-punt voor uw woning/bedrijf of verder weg tot in uw meterkast aan te leggen. Deze aansluitkosten worden exclusief BTW gefactureerd. (De BTW wordt uiteindelijk via de reguliere maandelijkse bijdrage aan de fiscus afgedragen en hoeft dus nu niet door u te worden betaald ongeacht of u zakelijk of als consument aansluit)

Op de totale aanlegkosten brengt Midden-BrabantGlas een bedrag van € 500,—als bijdrage van Midden-BrabantGlas in mindering.