Artikel in het Brabants Dagblad: ‘De grote glasvezelstrijd’

27 juni 2015

Op 26-06-2015 verscheen het artikel in het Brabants Dagblad: De grote glasvezelstrijd

In het artikel worden door de journalist zaken genoemd die voor verwarring binnen KempenGlas kunnen zorgen. KempenGlas is een pilotproject en is eigendom van de eigen coöperaties en niet van mij, Jo van de Pas, als ondernemer. Ik ben wel de eerste initiatiefnemer en uitvinder van dat plan en geef ook alle benodigde ondersteuning aan dat Pilotproject KempenGlas. Kempenglas is op zich ook niet direct betrokken bij de voorlopige financieringsaanvraag voor de rest van Brabant maar staat met zijn aanpak en positieve resultaten wel model voor de rest van Brabant en heel Nederland (zie hieronder).

We hebben uit het pilotproject KempenGlas veel lering mogen trekken en ook het ministerie van Economische zaken ziet het KempenGlas project als voorbeeld aanpak. Het is ook uit die ervaring van KempenGlas gebleken dat er in grote delen van Brabant veel minder inwoners per vierkante kilometer wonen en daardoor de verwachte aanlegkosten voor geheel Brabant ook iets duurder zullen zijn dan bij KempenGlas.