Zakelijk

Zakelijke providers

In bijgaande A4 het Bedrijven-kostenoverzicht met toelichting om ook bewust voor zakelijk gebruik te kiezen.

Het netwerk van Midden-BrabantGlas is een open netwerk, dus in beginsel is iedere zakelijke provider welkom om zijn diensten via ons netwerk bij u te leveren. Voorwaarde is uiteraard dat hij zijn signalen kan afleveren op het EFX internetknooppunt bij de universiteit in Eindhoven. Daar kunnen zij op de hardware van onze belichter inkoppelen om op ons glasvezelnetwerk te komen. Consumenten hebben een minimale boeking van 1:100 en moeten “een enkele rijstrook” met minimaal 100 leden delen.
Een groot verschil van de zakelijke aansluiting met de normale consumentenaansluiting is dat de zakelijke gebruiker dan standaard de beschikking krijgt over een eigen VLAN van 100 Mbps up en down met een boeking van 1:1 (QoS=3) binnen het netwerk van de coöperatie, dus een soort ‘zakelijke privé rijstrook’ binnen het glasvezelnetwerk van de coöperatie. Daarnaast krijgt de zakelijke gebruiker standaard ook nog een eigen rijstrook van 5 Mbps met een boeking van 1:1 (QoS=5) voor de telefonie. Dus ook de maximale kwaliteit telefoonverbinding als uw provider daar gebruik van wenst te maken. Het is aan de leden zelf om daarna het ‘soort weg’ bij de provider te kiezen en daarbij te zorgen dat daar geen opstoppingen ontstaan in de verbinding. Hoe exclusiever hoe duurder het wordt. Het eigen netwerk van de coöperatieleden geeft echter ALTIJD vrij baan aan de zakelijke leden.
Kenmerk van een zakelijke aansluiting op het netwerk van Midden-BrabantGlas is ook een hoger serviceniveau (SLA) bij storingen een beschikbaarheid van 99,6%. In plaats van ‘best effort’ bij storingen in de consumenten aansluitingen in apparatuur of bij kabelbreuk is het extra SLA serviceniveau minimaal ‘next business day’.
In de praktijk houdt dit in dat na constatering binnen 4 uur aan de herstelwerkzaamheden moet zijn begonnen, waarbij de openingsuren van het Network Operating Center voor het melden een storing door uw zakelijke providers iedere dag (maandag t/m zondag) tussen 08.30 en 18.00 uur beschikbaar is. Voor belangrijke verstoringen zijn we wel 7X24 uur bereikbaar.
De additionele kosten voor deze zakelijke dienstverlening door Midden-BrabantGlas (facturering door MBG en exclusief de laag 3 kosten die rechtstreeks door de provider aan de leden worden gefactureerd) bedragen € 15,– excl. BTW per maand.

Hiermee komt op het zakelijke basistarief exclusief de kosten voor de zakelijke provider voor A-leden op € 47,23, voor B-leden op € 51,36 en voor C-leden op € 55,50. Allen excl. BTW.

Kostentabel

Kostentabel coöperatie eenmalig en maandelijks Consumenten en Zakelijk alles excl. BTW

Let wel:
Het staat u als ondernemer ook vrij om een internetpakket bij een van de consumenten providers af te nemen. U hebt daarbij ook alle ruimte op die meer dan honderd-baans brede digitale snelweg maar is daarbij wel gelijktijdig toegankelijk voor alle leden. Indien de snelweg tijdens de spitsuren regelmatig voor 80% gebruikt wordt dan worden er meteen weer extra rijbanen aanbracht zodat files binnen het netwerk van de coöperatie MBG in alle gevallen wordt voorkomen (netwerkbezetting wordt 7X24 gemonitord) U kunt bij dat consumenten pakket echter geen spitsstrook voor uzelf reserveren en ook geen eigen straatje voor uw telefonie beschikbaar krijgen.

meer informatie: wat zijn de verschillen in providers?
meer informatie: escalatiedesk van MBG
meer informatie: QoS-MBG-2018?
meer informatie: Storingsafhandeling Zakelijk

 

Zakelijke-tarieven-MBG

Zakelijke-tarieven-MBG

 

 

 

Bevindt uw bedrijf zich op het bedrijventerrein Loven
klik dan door naar de pagina: www.midden-brabantglas.nl/loven

Bevindt uw bedrijf zich in het gebied van Baarle-NassauGlas:
download inschrijfformulier door een klik op de link
BEDRIJVEN LIDMAATSCHAPSOVEREENKOMST-V2.1-Baarle-NassauGlas

Bevindt uw bedrijf zich in het gebied van GilzeEnRijenGlas:
download inschrijfformulier door een klik op de link
BEDRIJVEN LIDMAATSCHAPSOVEREENKOMST-V2.1-GilzeEnRijenGlas

Bevindt uw bedrijf zich in het gebied van GroeneWoudGlas:
download inschrijfformulier door een klik op de link
BEDRIJVEN LIDMAATSCHAPSOVEREENKOMST-V2.1-GroeneWoudGlas

Bevindt uw bedrijf zich in het gebied van LangstraatGlas:
download inschrijfformulier door een klik op de link
BEDRIJVEN LIDMAATSCHAP. OVEREENKOMST-V2.4-LangstraatGlas