De beste wensen 2016 en start inschrijving leden

3 januari 2016

Namens alle vrijwilligers en ondersteuners iedereen een glasrijk 2016 toegewenst.
Ook vooral een goede gezondheid toegewenst aan u en uw familie en vrienden want je beseft dat pas als die gezondheid je even in de steek laat.

We staan er klaar voor om ook 2016 tot een geweldig jaar te gaan maken.
Eind december zijn we gestart met het rondsturen van de inschrijfformulieren om u aan te kunnen melden als lid van uw eigen lokale coöperatie. We kunnen vanaf nu vol aan de bak want op basis van uw lidmaatschap kunnen we de definitieve graafroutes gaan plannen, de kostenbegroting maken en offertes bij de aannemers aanvragen om de beste prijs/prestatie voor elkaar te kunnen krijgen. KempenGlas is op dit al duidelijk boven die kritische grens van het aantal benodigde aanmeldingen en de aannemer heeft de opdracht om te gaan graven. We hebben daar helaas moeten ervaren dat veel mensen pas de overeenkomst pas gaan tekenen wanneer het 100% zeker is dat de glasvezelaanleg ook echt doorgaat.
Als er echter nog te weinig inschrijvingen zijn is het niet verantwoord om toch te gaan starten en blijft gewoon alles stil liggen. Het bekende kip en ei verhaal. Dit kost erg veel onnodige tijd van iedereen want iedereen wil het gewoon zo snel mogelijk voor elkaar hebben. Er is voldoende bewezen draagvlak dus waarom niet gelijk vol doorpakken?.
De kracht en daarmee ook het antwoord op de vraag of het ook echt goed betaalbaar is, ligt echter volledig bij u in uw eigen straat!
Als u met uw allen bij u in de straat er samen de schouders onder zet dan kunnen de leden aanmeldingen voor het grootste deel al binnen 1 maand al voor elkaar zijn en kunnen we direct vol van start met het definitief oprichten van de coöperaties, de offertes opvragen en de financiering contractueel voorbereiden voor de eerste Algemene Ledenvergadering waarin u zelf de beslissing neemt om echt van start te gaan.

Indien we eind januari een zeer betrouwbare indicatie hebben dan kunnen we al direct door met de definitieve offerte aanvraag aan de aannemers. De hoeveelheid inschrijvingen bepaald op dit moment dus de planning en iedereen staat klaar om de volgende stap samen met u te kunnen maken. Hoe eerder de ondergrens van in totaal 70% van de aansluitbare adressen is bereikt hoe sneller we aan de slag kunnen met de uitvoering.
De bal licht op dit moment bij uzelf om samen met uw buren de echte beslissing te nemen door u als lid van de lokale coöperatie in te schrijven!
Uw ledenkapitaal kan overigens pas ingezet worden als uw daarvoor bij stemming toestemming hebt gegeven in de eerste Algemene Leden Vergadering van uw lokale coöperatie en die gaat pas plaatsvinden na het bereiken van de kritische ondergrens of als het uitzichtloos gaat worden. Het is dus aan uzelf.