Alphen en Chaam doen nu ook mee!

15 februari 2016

De gemeente Alphen en Chaam heeft een brief gezonden aan bijna 1.000 inwoners van hun buitengebied van Chaam omdat Alphen voorheen al vol betrokken was bij Midden-BrabantGlas.

Dat er zoveel mensen ook naar die door de gemeente georganiseerde bijeenkomst op vrijdagavond 12 februari in de grootste zaal van Chaam (Bellevue) zouden komen had niemand verwacht want de zaal bleek te klein voor de meer dan 400 bezoekers die veelal zelfs niet konden zitten en waarvoor excuses. Gezien de hoeveelheid aanmeldingen die op dit moment al ontvangen hebben is de boodschap toch zeker wel overgekomen maar we zijn graag bereid dat aan alle buurtschappen nog nader toe te komen lichten.

Er is wel haast geboden want we hebben om deze reden van het nu nog inhaken van Alphen-Chaam de inschrijftermijn zonder extra kosten, voor de totale regio, verlengt tot 1 maart 2016. Met die aanmeldingen gaan we naar de aannemers voor de offertevraag. Latere aanmeldingen kunnen dus extra kosten veroorzaken die aan de te late aanmelder door belast zal gaan worden waardoor op een later moment nog meedoen mogelijk meer geld gaat kosten voor de betreffende aanmelder.

De keuze voor een coöperatieve aanpak is door u als bewoners op dit moment in ieder geval zeer duidelijk gemaakt. Hierdoor zullen er ook geen commerciële alternatieven meer aangeboden worden voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Alphen en Chaam omdat daarvoor op dit moment geen haalbare business-case meer is te maken.

Zie de aanmeldingenkaart onder op de pagina inschrijvingen.

Als het buitengebied glasvezel wil dan zullen zij zelf dat ook moeten willen en kunnen we daarbij wel helpen waar maar mogelijk. Buurtschappen kunnen zich bij ons melden  en krijgen dan alle steun voor presentaties van zowel de coöperaties GilzeEnRijenGlas als van Baarle-NassauGlas als van de centraal ondersteunende organisatie BrabantData en Kerkdorpen.nl.

Aanmeldingen inschrijfformulieren ledenovereenkomsten kunt op de site downloaden en op de kaart onder op de pagina inschrijving kunt u zien of ook uw buren meedoen.

Wij kijken terug op een geweldige avond met bezoekersaantallen die we nog nooit meegemaakt hebben. Beter laat dan nooit met alle dank aan de gemeente.

CHAAM Bellevue -12-02-2016