Registratie bij de Autoriteit Consument & Markt

10 oktober 2016

Midden-BrabantGlas en de vier moeder-coöperaties zijn thans officleel geregistreerd bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om een electronisch communicatienetwerk te exploiteren én om over dit netwerk ook diensten aan te bieden. Deze registratie is een kleine, maar toch ook belangrijke stap om er voor te zorgen dat het glasvezelnetwerk straks keurig binnen de regelgeving gebruikt kan worden.

Gekwalificeerde providers kunnen zo straks een snelle en betrouwbare internetverbinding voor u verzorgen. Maar wanneer het netwerk klaar is zullen wij samen met u gaan kijken waar wij het netwerk nog meer voor kunnen gaan inzetten om de leefbaarheid van het buitengebied te vergroten.

Op een bedrijventerrein grenzend aan het buitengebied zijn wij zo al in gesprek om het netwerk in te zetten voor cameratoezicht middels een besloten circuit. En ook toekomstige diensten zoals bij voorbeeld zorg op afstand in samenwerkingen met een zorginstelling zijn zo mogelijk.