MABIB legt geen netwerk aan in Gilze-Rijen, Baarle-Nassau en Alphen-Chaam

21 oktober 2016

Laatste Nieuws 21-10-2016 14:30uur

MABIB legt geen netwerk aan in Gilze-Rijen, Baarle-Nassau en Alphen-Chaam

Tijdens het overleg met de drie gemeente voor het verlenen van de vergunning om het glasvezelnetwerk aan te leggen heeft MABIB vandaag formeel laten weten geen vergunning te zullen aanvragen in deze drie gemeenten en er dus ook geen glasvezelnetwerk te zullen aanleggen.
Hiermee is een einde gekomen aan de voortdurende onzekerheid of MABIB nu wel of niet een eigen netwerk naast dat van de coöperaties zou gaan aanleggen.

Vandaag werd ook bekend dat MABIB geen gebruik gaat maken van de garantielening van de BOM voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in geheel Brabant. Het is nu maar de vraag of de oorspronkelijke plannen van MABIB overeind blijven. Het zou zo maar kunnen dat men nu ook in andere gebieden in Midden-Brabant niet meer zal willen aanleggen omdat de coöperaties hier al heel ver gevorderd zijn met de voorbereidingen van de aanleg van het coöperatieve netwerk.