Midden-BrabantGlas gaat van start met het aanleggen van glasvezel

11 november 2016

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de coöperatie GilzeEnRijenGlas besloten de leden unaniem om van start te gaan met de aanleg van glasvezel startend met de POP Gilze.

Dankzij een geweldig vrijwilligersorganisatie kunnen we per direct conform onze planning van start met de detail engineering en de afhandeling van de vergunningen bij gemeenten, provincie, spoorwegen, Rijkswaterstaat en de waterschappen om onze eigen glasvezel in het gehele gebied van Midden-Brabant aan te gaan leggen.

Volle zaal in de Rijen

Volle zaal in de Rijen

Ondanks alle eerdere toezeggingen door MABIB om tegelijk met ons ook hun glasvezelnetwerk te willen meeleggen in het werkgebied van Midden-BrabantGlas heeft MABIB zich uit de gemeentelijke vergunningsaanvraag voor de gemeenten Baarle-Nassau, Alphen-Chaam en Gilze-Rijen teruggetrokken. Blijkbaar was men niet in staat om de aanleg van een eigen netwerk in dit gebied voor elkaar te krijgen. Of men in andere delen van Midden-Brabant nog een eigen netwerk zal aanleggen is onzeker.

De inwoners van de gemeenten Baarle-Nassau, Alphen-Chaam en Gilze-Rijen hebben daardoor nog alleen de keuze, glasvezel van de coöperatie of geen glasvezel, want dat MABIB nog een eigen netwerk zal aanleggen in een gebied waar 80% – 100%  al bij de coöperatie zal zijn aangesloten is in theorie wel denkbaar, maar financieel verantwoord onhaalbaar.

Met een keuze uit vier providers biedt Midden-BrabantGlas  echter een echte keuze voor een coöperatieve en dus scherpe prijs voor een triple play pakket, maar ook internet only met 1 Gig upload en 1 Gig  download behoort tot de mogelijkheden. Het voordeel ten opzichte van prijzen op een CIF-netwerk (MABIB) kunnen oplopen tot aan de € 20,— per maand voor soortgelijke pakketten.

Heft in eigen hand voor een toekomstbestendig, snel en eigen netwerk voor leven, wonen en werken in het buitengebied. We doen het samen!

GilzeEnRijenGlas-allen-JA