Frezen in landbouwgronden

15 februari 2017

Frezen in landbouwgronden doen we in geval er veel grote bomen aan beide zijden van de weg staan. Om te voorkomen dat we die bomen beschadigen en ook willen voorkomen dat we zeer kostbare gestuurde boringen onder die bomen moeten maken gaan we in die gevallen frezen op 1 meter diep en 12 cm breed. Uiteraard onder de voorwaarde dat we daarvoor eerst ook toestemming krijgen en daarvoor eerst een overeenkomst kunnen tekenen met de eigenaar maar ook de gebruiker van die grond. De voorzitter van de lokale coöperatie is daarvoor bevoegd omdat de leden zelf de eigenaar van het glasvezelnetwerk worden. Hiermee dragen de grondeigenaren op een zeer positieve wijze bij aan een betaalbaar netwerk en danken hen namens alle leden voor die medewerking. De komende weken zullen die frees trace’s bekend zijn bij GilzeEnRijenGlas en direct daarna bij Baarle-NassauGlas omdat de schouwing van de graafroutes met de gemeenten daar al heeft plaatsgevonden. Daarna volgen ook GroenewoudGlas en LangstraatGlas en willen daarmee klaar zijn voordat de mais de grond in gaat.

Frezen in landbouwgronden