GilzeEnRijenGlas gaat voortvarend verder.

29 maart 2017

GilzeEnRijenGlas gaat voortvarend verder.

Inleiding

Zoals u eerder van ons hebt kunnen lezen was op 14 januari 2017 de officiële start van de aanleg van de glasvezelkabel in Molenschot. Inmiddels is het eerste POP-station (verdeel­station) geplaatst op de hoek van de Biestraat en de Oranjestraat in Gilze. Ook alle huisaansluitingen voor fase 1 zijn geschouwd, zodat de aannemer precies weet hoe ze de glasvezelkabel op elk adres aan moeten leggen.

Nu gaat het echte graafwerk beginnen

Op dit moment worden er in het gebied van Gilze de nodige boringen uitgevoerd, om b.v. onder een weg of een waterloop door te gaan. Ook in straten waar grote bomen in de berm staan en waar geen alternatieven gevonden zijn, moeten er boringen uitgevoerd worden.

In week 15 (12 april) starten de civiele ploegen met het graven van de sleuven en het leggen van de kabels. De eerste route zal van de Biestraat naar de Hulteneindsestraat lopen omdat we daar bij de spoorlijn aansluiten op “het wereldwijde web”. Vervolgens pakken we de noordkant van Gilze, inclusief het zuidelijke buitengebied van Molenschot, de oostkant van Rijen alsmede het buitengebied van Hulten en Tilburg. Daarna gaan we via de zuid- en oostkant van Gilze verder naar fase 2. Riel (fase 2.1) zit nu in de afrondende engineering fase en hier zal binnen­kort ook geschouwd gaan worden. Alphen (fase 2.2) is ook al in voorbereiding. Na Alphen volgen dan Chaam Noord en Ulvenhout.