De planning van 700 Kilometer graafwerk door Midden-BrabantGlas is ter inzage

17 mei 2017

De lange termijn planning voor de aanleg van 700 km glasvezel in Midden-Brabant is met onze aannemer besproken en wanneer de weergoden ons in het najaar en winter niet ongunstig zijn gestemd zal de aanleg in het tweede kwartaal 2018 geheel zijn afgerond.
Nu het graafwerk in het eerste deelgebied rond Gilze en Rijen al is uitgevoerd kunnen we kabels gaan blazen en aansluiten op de verbinding naar de universiteit van Eindhoven die op dit moment ook al operationeel is.
De apparatuur is inmiddels ook al in de eerstvolgende POP geplaatst en gaan we nog in week 21 testen en kijken of alles goed werkt. Daarna kunnen we ook de connecties met onze 5 consumenten providers goed inregelen. Vanaf week 26 worden dan de eerste woningen aangesloten en kunnen direct daarna de providers hun diensten gaan leveren op de aangesloten adressen.

De trein is dus op stoom en in volle vaart wordt nu het hele netwerk uitgerold, maar ondanks dat zal het toch nog een klein jaartje duren tot we alle buitengebieden hebben aangesloten. Na de bouwvakvakantie gaan we daarvoor zelfs 2 bouwstromen op gang brengen om iedereen zo vlug mogelijk aangesloten te krijgen. 700 kilometer graven met een beperkte overlast kost echter gewoon veel tijd.
Qua planning hebben wij er voor gekozen om eerst gebieden met een hoge ledendichtheid aan te sluiten, zodat er ook snel inkomsten gaan komen die we weer kunnen gebruiken voor de aanloopkosten. Daar hebben wij uiteindelijk allen belang bij. Maar ook de routes tussen de 10 POP’s hebben een zekere voorrang, omdat dat dan direct al bijdraagt aan de bedrijfszekerheid van ons netwerk.

Op deze link Planning totaal Midden-BrabantGlas kunt u die globale planning inzien. Door op uw gebied te klikken krijgt u rechtsboven in het scherm de planning te zien. Bij het inzoomen ziet u alle adressen met huisnummers.