Verbinding is op dit moment weer terug

14 oktober 2017

Update 00.15 uur
De meetwaardes in de vezels zijn nu correct, daarmee is de verbinding definitief hersteld en zijn er geen verdere onderbrekingen meer te verwachten.. De storing is hiermee afgemeld.

Update 22.50 uur
Ondanks dat de verbinding op dit ment hersteld is blijkt uit metingen dat de demping op het traject in verschillende vezels nog te hoog is. Om een kwalitatief goede verbinding te waarborgen zal dit nog hersteld worden, als gevolg hiervan kunnen er helaas de komende avond / nacht nog onderbrekingen in de dienstverlening plaatsvinden.

Update 22:30

We kregen zojuist bericht dat onze verbinding weer hersteld is. Mogelijk moeten er nog metingen verricht worden maar men zal proberen dat met zo weinig als mogelijke overlast te gaan doen.

Wat is de reden waarom bij een verbinding van Gilze naar Eindhoven het totale netwerk buitendienst ligt?

Het glasvezelnetwerk is nog in opbouw en we bouwen het netwerk zorgvuldig gepland op maar hebben op dit moment nog slechts een enkele verbinding tussen Eindhoven naar Gilze ter beschikking. Later komt daar nog een extra verbinding bij om calamiteiten zoals vandaag op te kunnen vangen zodat u daar geen last meer van gaat hebben in de toekomst. Tot op heden zagen we de spoorwegen als de meest betrouwbare leverancier van glasvezelverbindingen omdat wanneer daar werkzaamheden worden uitgevoerd dat al weken vooraf gepland wordt en er altijd constant meerdere toezichthouders zijn. Blijkbaar heeft het afgelopen nacht toch nog kunnen gebeuren dat hun 144 aderige kabel tussen Tilburg en Eindhoven kapot is getrokken met een graafmachine. De aannemer die het herstel uitgevoerd heeft (nog steeds met het herstel bezig is op dit moment) heeft zich daarbij te houden aan de veiligheidsvoorschriften en de toegang tot het baanvak waardoor het veel meer tijd neemt dan in geval de breuk langs een goed bereikbare openbare weg zou zijn geweest.

We hopen dat we dit niet meer mee hoeven te maken en zullen met verantwoordelijken in overleg treden.