Binnenkort ook glasvezel in het buitengebied van Haaren en Vught

17 februari 2018

In de digitale versie van het Brabants Dagblad stond gisteren het navolgende artikel:

HAAREN/VUGHT – Rond Udenhout en Biezenmortel ligt de glasvezelkabel van het burgerinitiatief Midden-BrabantGlas al in de grond. Binnen een week of vier, vijf kunnen bewoners van de betreffende buitengebieden snel internetten.

,,Rond 1 maart gaan we in Cromvoirt graven”, zegt Johan Martens uit Biezenmortel, bestuurslid en één van de initiatiefnemers van de verglazing. ,,Vervolgens gaan we vanaf de Guldenberg richting het kanaal, dan naar Haaren en de buitengebieden van Esch en Vught. Voor de zomer hopen we klaar te zijn.”

Midden-BrabantGlas is een samenwerkingsverband van vier coöperaties: BaarleNassauGlas, GilzeRijenGlas, LangstraatGlas en GroenewoudGlas, ontstaan uit een burgerinitiatief. Zo’n 4000 huishoudens hebben zich er inmiddels bij aangesloten. Samen leggen ze een glasvezelnetwerk aan tussen grofweg Den Bosch en Breda. GroenewoudGlas omvat de buitengebieden van Tilburg, Haaren en Vught met zo’n 1000 aansluitingen.

Sportpark

In Vught wordt binnenkort een ‘startbijeenkomst’ gehouden. Wanneer is nog niet precies bekend. Ook diverse bedrijven en verenigingen willen volgens Martens graag meedoen. ,,Zoals bedrijven op bedrijventerrein Vossenberg in Tilburg, de Golfbaan in Cromvoirt en de voetbalclub en tennisvereniging op sportpark Bergenshuizen in Vught.”

20180216-BD-artikel