KPN gaat stoppen met ISDN

3 mei 2018

KPN heeft aangekondigd de ISDN telefoonverbindingen uit te faseren en ook de analoge telefoonlijn krijgt een op internet gebaseerde achterkant. Beide technische veranderingen zullen ook effect hebben op bestaande alarmsystemen. Meer en meer kiezen bedrijven met levende have of kritische bedrijfsprocessen voor een alarmsysteem dat gebaseerd is op twee verbindingen met een alarmcentrale of te waarschuwen medewerkers.

Tegelijk bieden internet gebaseerde systemen ook nog meer mogelijkheden om processen op afstand te reguleren en te monitoren. Nu u toch genoodzaakt bent uw communicatie nog eens goed tegen het licht te houden en opnieuw in te richten zou dit het moment zijn om bij ons goed betaalbaar glasvezel initiatief in te haken en om van alle toekomstvaste mogelijkheden met veel hogere bandbreedtes gebruik te kunnen maken. Met glasvezel zou het dan ook nog eens mogelijk kunnen zijn om desgewenst live het gebeuren in stal of bedrijf te volgen.

 

Een modern alarmeringssysteem zal zijn uitgerust met een UPS om ook bij stroomuitval te kunnen werken. Door ook de glasvezelaansluiting en de router op de UPS te koppelen blijven ook deze bij lokale stroomuitval werken. Daarnaast bieden systemen ook de mogelijkheid als extra back-up een GSM te koppelen, waardoor bij grotere storingen de communicatie met een alarmcentrale gewaarborgd blijft.