Dertiende verdeelstation is geplaatst

19 november 2018

Glasvezel krijgt vaste voet aan de grond, lees hier het persbericht

Maandag 19 november wordt in Esch het verdeelstation geplaatst om het buitengebied van Esch en Vught te kunnen aansluiten.

Een belangrijk moment voor Esch en Vught. Op maandag 19 november wordt aan de Haarenseweg ter hoogte van de parkeerplaats van het voetbalveld, een zogeheten Point of Presence (PoP) geplaatst. Dit verdeelstation maakt deel uit van het glasvezelnetwerk van de coöperatie GroeneWoudGlas. Het ziet eruit als een transformatorhuisje. Hierin worden de lichtsignalen op glasvezel gezet zodat aansluitingen die, ruim 10 km verder, nagenoeg zonder lichtverlies kunnen ontvangen.

PoP Esch is al het 13e verdeelstation dat wordt geplaatst. Bijna twee jaar geleden is Midden-BrabantGlas gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Het is een samenwerkingsverband van vier coöperaties: BaarleNassauGlas, GilzeEnRijenGlas, LangstraatGlas en GroenewoudGlas. Samen leggen ze een glasvezelnetwerk aan in Midden-Brabant tussen grofweg Den Bosch en Breda. Al meer dan 3800 huishoudens en 450 bedrijven hebben zich er inmiddels bij aangesloten. GroenewoudGlas omvat de buitengebieden van Tilburg, Haaren, Oisterwijk en Vught met al ruim 1000 aansluitingen.

Met het glasvezelnetwerk dat nu bijna klaar is, is het mogelijk om positieve invloed uit te oefenen op een goed functionerend buitengebied. Supersnel internet en computers zijn onmisbaar thuis en bij de regionale bedrijvigheid Maar er zijn ook mogelijkheden rondom veiligheid, zorg en welzijn. Bestaande technieken kunnen gekoppeld worden aan het glasvezelnetwerk wat meer dan een geweldig resultaat kan gaan opleveren.

Aanmelden kan nog steeds, maar wees er snel bij want na het plaatsen van PoP Esch gaan ook daar de graafwerkzaamheden beginnen en kan er nog maar tot 31 december 2018 gekozen worden voor de meest gunstige tarieven. Daarna betaalt u sowieso meer aan start- en aanlegkosten en worden de te betalen maandbedragen ook hoger.

Op de website www.midden-brabantglas.nl vindt u meer informatie over aanmelden, alle toekomstmogelijkheden en kunt u ook een virtuele rondleiding vinden door een Point of Presence (PoP-station zoals in Esch wordt geplaatst).