Mini-symposium ‘Het nut van uw net’ succesvol

18 januari 2019

Op donderdag 17 januari werd ter gelegenheid van de afronding van de aanleg van het coöperatieve glasvezelnetwerk in Midden-Brabant een mini-symposium georganiseerd. Er waren verschillende sprekers. In de ochtend gaf Remi van Liempd, financieel bestuurder van GVT Transport & Logistics BV, een uiteenzetting over het belang van glasvezel binnen de verschillende locaties van het nationaal én internationaal opererende bedrijf. Daarna bevestigde drs Ir. Robert Bots, strateeg informatisering bij de gemeente Tilburg en lid van het team ‘Digitale agenda van Brabant’ het belang van glasvezel binnen gemeente en provincie. 

Na de middag beleefden de aanwezigen de noodzaak van brandbeveiliging door brandweer Midden- en West-Brabant en nam dr. Ben J.M. Kokkeler, lector Digitalisering en Veiligheid bij de Hoogeschool Avans, hen mee in de samenwerkingsvormen die effectieve digitalisering voor de sociale veiligheid vergt.
Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de Provincie Noord-Brabant ondertekende aan het einde van de middag met 5 gemeenten en de veiligheidsregio’s een intentieverklaring ter ondersteuning van het nieuwe project.