Aanvullende glasvezeldiensten

14 februari 2020

We zullen in de komende nieuwsbrieven vanuit het projectbureau Midden-BrabantGlas meer inzage geven in alle mogelijke aanvullende diensten en andere mogelijkheden die zijn ontstaan door de aanleg van een geheel eigen glasvezelnetwerk. Het is ‘uw eigen’ glasvezelnetwerk met gratis gebruik van datatransport.

Datacenter diensten

Zeer binnenkort plaatst Midden-BrabantGlas netwerkapparatuur in het datacenter “Dataplace” in Waalwijk naast dat we op dit moment ook al netwerkapparatuur hebben staan bij Eco Racks in Eindhoven. We kunnen daarna op een onafhankelijke wijze aan al onze leden alle toegang bieden op twee verschillende commerciële, maar vooral ook zeer professionele datacenters. Daar kan voor eigen gebruik eventueel ook eigen apparatuur geplaatst worden (u huurt daarvoor dan rackruimte en voor koeling en stroomvoorzieningen zorgt het datacenter). Ook kunt u datacenterdiensten afnemen, die door derden worden geleverd. We hebben het hier over commerciële housing datacenters. Ofwel grote dataverwerkingsgebouwen met snelwegen daar naar toe en die zich primair met de taak bezig houden om die dataverwerking maximaal te faciliteren (zij leveren: ruimte, koeling, stroomvoorziening en dataverkeer vanuit meerdere operators waar u uit kunt kiezen). Zij leveren daarbij geen andere diensten maar dat doen juist hun klanten die daar goed gefaciliteerde ruimten huren voor hun eigen apparatuur waarmee ze u kunnen voorzien van ICT- dienstverlening. Daarnaast hebben we meerde leden die voor hun eigen (ICT)bedrijf een eigen datacenter hebben met back-up faciliteit op ons netwerk zijn gekoppeld en waar u dezelfde diensten af kunt nemen als in de andere datacenters. De keuze is geheel aan uzelf en de coöperatie is er om dat maximaal te faciliteren als dienstverlening aan hun eigen leden.

Midden-Brantglas zorgt op zijn beurt voor een snelle en veilige glasvezel toegang tot die datacenters en zo vullen we elkaar naadloos aan. Alle internet komt tenslotte vanuit de Amsterdamse datacenters Nederland binnen. Deze datacenters zijn middels de AMX (Amsterdam Fiber Exchange) aan het World Wide Web gekoppeld en zo wordt het vrij toegankelijk internet aan u beschikbaar gesteld.

We komen daarmee in de mogelijkheid onze leden rechtstreeks aan die datacenters te koppelen via:

  1. Internet toegang tot die datacenters (via uw provider)
  2. VLAN-diensten naar die datacenters (via onze belichter zonder extra maandlasten)
  3. DWDM-toegang naar die datacenters (u huurt zelf of gezamenlijk een verbinding)
  4. Dark Fiber toegang naar het datacenter Waalwijk via onze eigen glasvezels en/of viaglasvezelnetwerken van derden kunnen we ook tot toegang verlenen tot alle overige datacenter(s) in Brabant en zelfs ook rechtsreeks naar Amsterdam (u huurt zelf dark fibers)

In onze volgende nieuwsbrieven zullen we de diverse mogelijkheden verder toelichten.