Actie inwoners een succes. Herpt gaat ‘zelf’ glasvezel aanleggen

1 september 2020

In het BD van 01-09-2020 staat opnieuw een artikel over de glasvezelaanleg in Herpt. Het is de zeer actieve initiatiefgroep Herpt die het voor elkaar heeft gekregen zelfs 84 ondertekende contracten binnen te halen binnen 4 weken tijd en is ruimschoots meer dan het vereiste minimum om aan te kunnen leggen. Ook het ingebrachte ledenkapitaal was ruimschoots boven plan waardoor het project 100% zeker is gesteld. Zie de artikelen voor de digitale pagina Waalwijk-Langstraat en zie het artikel op de voorpagina van het regioblad.

Trommel-trommel-trommel hoeveel contracten zijn het geworden? Richard Zoet staat klaar voor de mededelingen en een bijzonder mooie speech.
Esther Dirks met Zwager Martijn klein Holkenborg waren de eerste aanleiding aangesloten te worden bij Midden-BrabantGlas en door aansluiting vanuit onverwachte hoeken van inwoners uit Herpt bleef er een zeer actieve groep van 8 leden over waarvan 3 kernleden Esther Dirks, Gijs Blok en hierboven afgebeeld ook Richard Zoet. Samen hebben ze het echt voor elkaar gekregen en 84 contractuele leden in 4 weken tijd te werven op nog geen 300 adressen binnen de kern Herpt.
Gastvrouw Ester Dirks voorziet de initiatiefgroep en de bestuursleden van de LangstraatGlas van een heerlijke Bossche Bol en haar man Alex zorgt als B&B gastheer iedereen weer van een heerlijk bakje koffie.
Gijs geniet ook van zijn welverdiende Bossche Bol en krijgt nog een bakje koffie van de gastheer de Alex Dirks
Esther Dirks ontvangt van de secretaris penningmeester van de coöperatie LangstraatGlas, Clasien de Leeuw, als eerste een voucher voor een gratis ‘sociale zekerheidsmodule’ met 2 brandmelders en een jaar lang gratis lidmaatschap voor het gebruik van alle apps zodat de sociale alarmering in Herpt van start kan meteen als de glasvezel er ligt en daarbij zal ook ‘Het nut van uw net’ ook in de dorpskern bewezen gaan worden.
Ook de drijvende kracht Richard Zoet in het ook daadwerkelijk laten ondertekenen van de overeenkomsten door de nieuwe leden van Herpt ontvangt van Clasien de Leeuw ook zijn zeer verdiende set sociale alarmering als grote blijk van waardering vanuit de coöperaties. Dit huzarenstukje is nog nooit eerder vertoond!

Nogmaals dank aan iedereen die zich zo ingezet heeft het voor elkaar te krijgen.