Gaan alle dorpskernen van Heusden nu ieder hun eigen glasnet aanleggen?

5 oktober 2020

Nu Delta Fiber Netwerk zich lijkt te hebben teruggetrokken voor aanleg van glasvezel in de kleinere kernen in de gemeente Heusden zijn die kernen wel genoodzaakt het voorbeeld van de kern Herpt te volgen. Ook zij kunnen het heft in eigen hand nemen om op het coöperatieve glasvezelnetwerk van Midden-BrabantGlas aan te sluiten. Het geeft een lokale initiatiefgroep persoonlijk erg veel voldoening als je samen de basis legt voor een eigen glasvezelnetwerk voor het eigen dorp.

In de dorpskern Herpt is het in 4 weken tijd mogelijk gebleken. Enthousiastelingen hebben het minimaal benodigde aantal inschrijvingen en ook nog de minimaal vereiste eigen bijdrage in de aanlegkosten binnen weten te halen.

Het is erg hard werken geweest voor de 8 mensen van de initiatiefgroep, maar in Herpt heeft men na  4 weken 100% zekerheid op de aanleg van een goed betaalbaar eigen glasvezelnetwerk dat in 2033 zeker €25,– per maand goedkoper zal zijn dan elk ander commercieel glasvezelnetwerk. Dat was ook de reden dat de initiatiefgroep van vele inwoners de steun en complimenten kregen voor het genomen initiatief en hun grote inzet.

De initiatiefgroep Herpt wil graag adviseren over hun aanpak en Midden-BrabantGlas zal daarbij ondersteuning verlenen.

Een eigen glasvezelnetwerk, het kan écht. In Herpt is bewezen dat je dat met je buren en dorpsgenoten voor elkaar kunt krijgen.