Het nut van glasvezel voor uw veiligheid

11 november 2020

Samenwerking tussen Midden-BrabantGlas en Camera Observatie Nederland BV (CON) 

CON is een beveiligingsbedrijf dat dagelijks vanuit een observatieruimte op heel veel monitoren de omgeving van haar klanten in de gaten houdt. Voor een surveillancebedrijf als CON is goede beeldkwaliteit en een snelle verbinding tussen de camera’s en de observatieruimte essentieel. De beelden moeten niet alleen snel binnenkomen, maar ook haarscherp zijn. De beelden worden live bekeken (gestreamd). Met glasvezel kunnen veel beelden tegelijkertijd met hoge snelheid, in Full HD, zonder probleem binnenkomen. 

Door gebruik te maken van camera’s die op verschillende plekken hangen, houdt CON toezicht op bedrijventerreinen, gebouwen, winkels en particuliere woonhuizen. Hiervoor gebruikt CON camerasystemen die gekoppeld zijn aan hun observatieruimte. De observatieruimte is voorzien van software die steeds meer kan vastleggen, waardoor de observaties steeds nauwkeuriger worden. Als er zich een calamiteit voordoet, neemt CON direct contact op met de politie, een alarm-opvolgingsdienst of de contactpersoon van de organisatie zelf. 

 “De samenwerking tussen Midden BrabantGlas en CON is tot stand gekomen doordat één van onze opdrachtgevers zeer goede ervaringen had met Midden-BrabantGlas. De glasvezel van Midden-BrabantGlas voorziet ons van een zeer stabiele omgeving met een hoog serviceniveau. De uploadsnelheid is net zo groot als de downloadsnelheid. Bij andere aanbieders is de uploadsnelheid vaak maar 10% van de download snelheid, een heel groot en belangrijk verschil voor ons. Daarnaast hebben wij een exclusieve directe lijn (glasvezel) waar we de snelheid van 1GB halen” verteld René Dingemans van CON-BV.  

Als voorbeeld noemt René het bezorgen van verdachte beelden bij de politie. “Vaak nog worden beelden door middel van een harde schijf bij de politie afgeleverd. Deze beelden kunnen wel 10 GB groot zijn. Het risico van harde schijven kennen we allemaal, deze kunnen verloren raken of nog erger, worden gestolen. Wij uploaden onze beelden via de glasvezel rechtstreeks in een beveiligde omgeving bij de politie. Gevoelige informatie wordt zo veilig en rechtstreeks overgedragen. Wij kunnen dit eigenlijk alleen maar doen doordat wij met Midden-BrabantGlas zo’n snelle upload verbinding hebben”. 

René: “Omdat de technieken in de camera’s steeds beter en geavanceerder worden, vergt dit ook meer bandbreedte. Door de snelle en stabiele glasvezelverbinding zijn wij hierdoor in staat al onze klanten te blijven bedienen. Het is nu al mogelijk om middels Video Content Analyse (VCA) in de camera’s automatisch meldingen te ontvangen. Dit gebeurt als een persoon een beweging of overschrijding van een virtueel getrokken lijn overschrijdt”. Ook kunnen kentekens van auto’s gescand en real-time gecheckt worden bij het RDW. Het op afstand openen van deuren kan ook al gedaan worden vanuit de observatieruimte. In de nabije toekomst zal de dienstverlening uitgebreid kunnen worden met behulp van Drones die het mogelijk maken om virtuele surveillancerondes vanuit de lucht te maken. Betrouwbare en snelle uitwisseling van data is hierbij een must. De glasvezel kan dat juist bieden.