Glasvezelnetwerk van Midden-Brabantglas ideale proeftuin voor duurzaamheidsprojecten

20 februari 2021

Binnen onze coöperatie blijkt er een enorm grote diversiteit aan leden te zijn die ook nog eens zeer geïnteresseerd blijken te zijn in het thema leefbaarheid. Een deel heeft zich dan ook aangemeld voor de Klankbordgroep Leefbaarheid. Bij de eerste bijeenkomst lag de nadruk op het kennismaken met elkaar. De tweede bijeenkomst ging over het project buurtportfolio. 

Dataverzamelaars, techneuten, toekomstplanners, innovatieve agrariërs, financiers. Zomaar een greep uit de groep die deelnam aan deze eerste twee bijeenkomsten. Mensen die, én blij zijn met hun glasvezelaansluiting én overtuigd zijn van de bijzondere positie die dit glasvezel, in eigen beheer, heeft. 

Het project buurtportfolio kan men vergelijken met een online wijkcentrum. Het moet een plaats worden waar je buurtbewoners uit de regio treft en waar je op de hoogte blijft van activiteiten in de regio. Het moet ook een plek worden waar hulp kan worden aangeboden of ontvangen, waar melding van een verdachte situatie gedaan kan worden en waar contact is met een wijkagent, de brandweer of een arts. Kortom een buurtportfolio biedt veel mogelijkheden, waarbij een makkelijk toegankelijke online omgeving het streven is. 

Partijen als de veiligheidsregio en zorgorganisaties kijken inmiddels vanaf de zijlijn mee naar dit duurzaamheidsproject binnen de samenwerking tussen Avans en Midden-Brabant-Glas. Er kan hier immers geëxperimenteerd worden buiten (commerciële) bedrijven om.

Een zeer interessant onderwerp om met elkaar over mee te mogen denken en in een later stadium mee te kunnen testen en uit te proberen. Ook benieuwd naar al deze ontwikkelingen?

U kunt zich nog steeds aansluiten bij de Klankbordgroep Leefbaarheid.
Interesse of een vraag? Klik dan op onderstaande link: Ja ik heb interesse