Kennis maken met een zakelijke provider: Town

16 mei 2021

In dit artikel kunt u kennis maken met een van de zakelijke providers op het netwerk van Midden-BrabantGlas. Michel Oortgijs van TOWN vertelt ons meer over zijn bedrijf dat al sinds 2004 gespecialiseerd is in de levering van internet dataverbindingen aan zakelijke klanten. Het van oorsprong Tilburgse bedrijf is nu in Breda gevestigd, maar is historisch sterk vertegenwoordigd in Tilburg en de Brabantse regio, maar ook in de rest van Nederland zijn klanten te vinden.

Oortgijs vertelt: ‘De kracht van TOWN is de sterke focus op de internetverbinding als zodanig. Met het team van 5 personen staan wij garant voor een 24/7 bereikbaarheid en persoonlijke aandacht. Storingen in de verbinding worden in de meeste gevallen veroorzaakt door graafschades. Reden dat grote klanten, zoals onderwijsinstellingen en grote kantoren of bedrijven, toch vaak voor een dubbele aansluiting kiezen om bij een schade nog via een tweede connectie bereikbaar te blijven. Voor kleinere klanten kan eventueel een back-up verbinding via 5G worden geregeld, al is de capaciteit dan wel beperkter. Maar wanneer men ‘in de cloud’ werkt toch wel belangrijk.’

Zoals eerder gezegd ligt de focus op de internetverbinding en laat men de lokale automatisering graag over aan de IT-partners van de klanten, voor zover een klant daar behoefte aan heeft.

Telefonie wordt via een dedicated gedeelte van de verbinding geleverd door externe samenwerkingspartners. TV wordt niet geleverd, aangezien zakelijke klanten in de praktijk goed uit de voeten kunnen met streaming pakketten zoals NL-Ziet.

‘Op verzoek levert TOWN ook webhosting en e-mail. Wij hebben in het datacenter Dataplace Waalwijk eigen servers staan. Hiermee faciliteren wij overigens ook klanten van Ziggo Zakelijk’ aldus Oortgijs.

De connectie met het World Wide Web in Amsterdam is daar meervoudig uitgevoerd en voor klanten van Midden-BrabantGlas is daar ook de hoofdverbinding met aQuestora, de belichter (datatransporteur) van Midden-BrabantGlas. In Tilburg is een back-up verbinding via de Tilburg Fiber Exchange.

De klanten van TOWN nemen in het algemeen een dedicated verbinding van 100/100 Mbps af bij TOWN. Maar grote klanten zoals scholen met 1.000 of meer leerlingen hebben wel meer capaciteit nodig en dan is 500/500 Mbps geen uitzondering. Voor alle klanten monitort men het gebruik van de lijn-capaciteit, zodat bij behoefte aan een hogere capaciteit hier dan ook een bewuste keuze voor kan worden gemaakt. Ook een aspect van persoonlijk aandacht op maat.