ONVI

28 juli 2021

In onze reeks van gesprekken met onze consumentenproviders spraken wij met Bernd Edelijn, directeur van Qonnected en Onvi. Qonnected is de zakelijke zus en met Onvi richt men zich op de particuliere internetgebruikers.

Onvi werkt vanuit Hardenberg, maar heeft ook een kleine dependance in Heesch. 10 medewerkers lijkt weinig, maar met zelf ontwikkelde software is men toch in staat om een hoge kwaliteit te leveren. Aan de basis van de kwaliteit staat het netwerk van Qonnected dat zich (inclusief gehuurde verbindingen van betrouwbare partners) uitstrekt van de Eemshaven tot Zundert en van Noord-Holland tot in Limburg. Door de kwaliteit van het netwerk op een hoog niveau te houden is men ook in staat bij onvoorziene storingen snel te acteren.


En natuurlijk heeft men ‘service‘ hoog in het vaandel staan, wat bij leden van Midden-BrabantGlas inmiddels heeft gezorgd voor een mooie groei in het klantenbestand. De eigen helpdesk kan daarbij mede leunen op de kennis van Qonnected. Intern houdt men dat overigens goed gescheiden.

Net als de andere kleinere, landelijk werkende providers, werkt men bij de klanten met de FRITZ!Box als router. De voorkeur hiervoor komt voort uit de goede WIFI-capaciteit en het mooie pakket van aanvullende apparatuur van FRITZ!Box met WIFI-versterkers, op afstand schakelbare FritzHome accessoires. In beginsel installeert een nieuwe klant de FRITZ!Box zelf aan de hand van een goede instructie, maar desnoods komt de eigen monteur om de helpende hand toe te steken. Installatiegarantie dus.

Bij CanalDigital heeft men in het afgelopen jaar veel verbeterslagen kunnen bewerkstelligen door een intensief haast wekelijks contact, iets wat de tv-kijkers nu ook in de praktijk moeten ervaren. CanalDigitaal heeft overigens nu standaard ESPN 1,2,3 en 4 aan het zenderpakket toegevoegd zonder dat dit tot een prijsverhoging heeft geleid. Bij KPN of Ziggo zijn dat te betalen extra’s.

Voor kleinschalige zorginstellingen, kleine bedrijfsverzamelgebouwen en ook hotels heeft men inmiddels een glasvezelconcept uitgewerkt en ook al toegepast. Hierbij wordt op basis van een enkele glasvezelaansluiting een mini glasvezelverdeelstation geplaatst, waarna een veelvoud van zelfstandige aansluitingen kan worden gerealiseerd. Ook een voorbeeld hoe men technische kennis van zuster Qonnected onder bereik van particuliere of klein zakelijke gebruikers brengt.