POCOS het technisch hart en kenniscentrum achter uw IT-leverancier

17 augustus 2021

Wij spreken met Stephan Homan, die met een team van 9 medewerkers verantwoordelijk is voor Marketing en Sales bij POCOS.

POCOS is vanuit een studentenkamer in 1997 ontstaan en is thans een van de grotere
wholesale providers op de zakelijke Nederlandse It-markt. Men levert toegang tot datanetwerken, is actief in vaste en mobiele telefonie en faciliteert clouddiensten. Om dit te kunnen doen is men met eigen knooppunten in Amsterdam, Eindhoven en Brussel zelf gekoppeld op alle grote landelijke en regionale datanetwerken, en dus ook op het netwerk van Midden-BrabantGlas.

Wholesale houdt in dat u als eindgebruiker niet bij POCOS zelf klant kunt worden. Hun diensten worden door lokale en regionale zelfstandige resellers bij de eindklant aangeboden.
Deze lokale resellers leveren de IT-diensten uiteindelijk onder eigen naam en met de kracht van hun eigen expertise, service en naamsbekendheid. Dat houdt ook in dat de reseller zijn eigen prijsbeleid zal hebben, uiteraard afhankelijk van de eigen inkoop bij POCOS.
POCOS kan op deze wijze zonder een eigen groot landelijk verkoopapparaat toch een belangrijke positie in de markt waar maken.

Uiteraard heeft men een eigen afdeling die de resellers met kennis, kunde en trainingen ondersteunt. Via een eigen portal biedt POCOS de resellers toegang tot een databank waarin kan worden opgezocht welke datanetwerken voor een klant beschikbaar zijn en regelt men voor de reseller de klantaansluiting op een gekozen netwerk. De eindgebruiker merkt daar niets van, want voor hem is de reseller diegene die alles voor hem regelt.

Een aantrekkelijke combinatie voor de eindgebruiker, enerzijds de service van een vertrouwde IT-adviseur met persoonlijke service dichtbij, en anderzijds de toegang tot een keur van datanetwerken en een schat aan technische kennis via POCOS.