VIJF JAAR VERDER

30 januari 2022

Vijf jaar nadat Kris Vissers in januari 2017 letterlijk de eerste schop in de grond zette om te beginnen met de aanleg van ons glasvezelnetwerk zijn wij op bezoek bij hem thuis en spreken met hem en zijn vader Mark.

Kris treffen we al gamend op Fortnite aan, iets wat hij samen met vrienden doet. De afgelopen twee jaar was dat tijdens de lockdowns toch nog wel een manier om met vrienden als team samen iets te doen. Niet onbeperkt, want binnen het gezin zijn er afspraken over gemaakt hoeveel tijd er hier aan mag worden besteed. Maar nu er weer meer mag en kan, had hij toch zijn voetbaltenue al aan, want na ons gesprek stond een competitiewedstrijd te wachten.

Samen met broer Tim en zus Sanne hebben ze de afgelopen jaren optimaal kunnen profiteren van de supersnelle verbinding via de glasvezel. Tegelijkertijd op verschillende plekken in huis via WIFI lessen op afstand volgen, huiswerk maken en op YouTube lesmateriaal terug kijken was geen enkel probleem. Met de vroegere ADSL-lijn zou dat wel een heel stuk lastiger, of misschien zelfs onmogelijk zijn geweest.

Vader Mark werkt bij een IT-bedrijf en werkte vroeger via een ADSL- verbinding al een dag per week thuis, maar nu is dat natuurlijk meer regel dan uitzondering.
Als IT’er heeft hij zijn huis voorzien van veel slimme apparaten. Zeker voor het kunnen bekijken op afstand van beelden van de bewakingscamera’s staat de glasvezelverbinding garant voor prima beelden.

Al tellend kwamen we al gauw tot 20 devices die op het thuisnetwerk gekoppeld zijn. iPad’s, laptop’s, telefoons, Tv, camera’s, brandmelders, slimme thermostaat en een eigen mediaserver. Vijf jaar geleden begon het gezin met Netrebel, maar toen de Tv nieuwere versies van NL-ziet niet meer aankon stapte men over op een pakket van Onvi waar men prima steun kreeg bij het inrichten van een eigen router.

Kortom, een modern, jong gezin dat ten volle gebruikmaakt van de moderne communicatiemiddelen en technische mogelijkheden in huis waarvoor een glasvezelbinding onmisbaar is geworden. De wedstrijd ‘s middags werd ….. met 7-0 gewonnen.

Foto boven: Kris al gamend, maar al klaar voor de voetbal
Foto onder: Kris bij de officiële start van de aanleg met voormalige commissaris van de Koning