FINANCIËLE COMMISSIE SPREEKT ZICH POSITIEF UIT

20 juni 2022


Op 15 juni kwam de Financiële Commissie van Midden-BrabantGlas de eerste keer bij elkaar.
De financiële commissie bestaat uit de leden van de kascommissies van de lokale coöperaties en is in het leven geroepen om, naast bestuurders, meer leden inzicht te geven in de financiële gang van zaken van Midden-BrabantGlas.

Na een toelichting op de jaarcijfers door penningmeester Eugène Kuis en voorzitter Joost Bol kwam men tot een positieve beoordeling en kon op 26 juli de algemene vergadering van Midden-BrabantGlas de jaarcijfers definitief vaststellen.

Op verzoek van de Financiële Commissie wordt nu gewerkt aan een uitgebreidere taakomschrijving van de commissie om in de komende jaren de jaarcijfers inhoudelijk nog beter te kunnen beoordelen in relatie tot de belangrijkste processen en uiteraard het door de leden van de vier coöperaties ingelegde ledenkapitaal.

In de komende Algemene Ledenvergadering zullen voorts eerste voorstellen worden gedaan om de bemensing van de Financiële Commissie vanuit de lokale kascommissies te verbeteren op het vlak van de zittingsduur van de leden van de commissie.