VERVANGEN BATTERIJEN VAN DE ROOKMELDERS

31 juli 2022

Woningbranden eisen enorm veel slachtoffers. Veel te weinig mensen weten dat als er ’s nachts brand uitbreekt, je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niets. De rook van een brand verspreidt zich zeer snel (binnen 3 minuten moet je de woning uit zijn) en is verstikkend.
De aanrijtijden van de brandweer in het buitengebied zijn langer dan 10 minuten. De eerste 10 minuten na het uitbreken van de brand, zijn van levensbelang voor mensen die zich in het brandende pand bevinden. Het snel waarschuwen van buren, kan dus veel ellende voorkomen. 

Een deel van onze leden heeft al gekozen voor slimme rookmelders die een alarm kunnen doormelden aan zelf geselecteerde personen en waarvan de batterij capaciteit online bij te houden is, zodat ze altijd werken. Zijn de batterijen aan vervanging toe, koop ze bij uw plaatselijke Electro speciaalzaak of bestel via internet. Het typenummer van de batterij is CR123A of als alternatief kunt u kiezen voor typenummer CR17335. Als u al een brandalarm heeft, denkt u dan ook aan regelmatig testen en ander onderhoud. Zie hier tips voor een goed werkende rookmelder

Ledenservice

Nog geen slimme rookmelder? Altijd Thuis/Akkedeer heeft voor u als lid van Midden-BrabantGlas een speciaal tarief voor rookmelders. Kijk op de speciale Midden-Brabant pagina van Altijd Thuis om uw woning te beveiligen en te verbinden met de veilige en goede service van Akkedeer. Met Altijd Thuis is overeengekomen dat de brandmelders rechtstreeks op poort 4 van de glasvezelunit van Midden-BrabantGlas kunnen worden aangesloten.