Ook voor actieve alleenstaanden is Leefsamen een uitkomst

5 augustus 2022

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van Midden-BrabantGlas werd leden de gelegenheid geboden om gratis in aanmerking te komen voor de installatie van een Leefsamen pakket van provider Akkedeer. Dit pakket van bewegingssensoren en slimme software kan onder meer in de gaten houden of de bewoner actief is. Mocht er bij voorbeeld om 10.00 uur in de ochtend nog geen beweging zijn waargenomen, kunnen familie, buren of mantelzorgers automatisch worden gewaarschuwd om even poolshoogte te nemen.

Ideaal voor oudere alleenstaanden of anderen die wat extra aandacht wenselijk achten. Een oplossing die privacy minimaal schaadt en helemaal past in het overheidsbeleid om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

Toch blijken veel oudere alleenstaanden de installatie van zo’n pakket voor zich uit te schuiven, vanuit de gedachte dat men nog actief in de samenleving staat. Een val van de trap, een uitglijder op de badmat of een medische noodsituatie komen echter onverwachts. Wat als je dan hulpeloos thuis ligt en niemand te hulp kan schieten? Nu je nog fit bent kun je je dit Leefsamen pakket makkelijker eigen maken voor later.

Bij nader inzien toch nog eens kijken of Leefsamen wellicht ook voor u van toegevoegde waarde kan zijn? En alsnog profiteren van het jubileumaanbod van Midden-BrabantGlas? Kijk op www.midden-brabantglas.nl/actie-leefsamen/ en vul het formulier in. We laten u dan snel weten of u in aanmerking komt.