TRAINING WIFI COACH

19 februari 2023

Op 5 januari jl. heeft glasvezelcoöperatielid Ad de Jager kennis gemaakt met de mogelijkheden van een training bij AVM, de producent van o.a. Fritz!box. Met deze training zouden binnen de coöperatie wifi coaches kunnen worden opgeleid om andere leden van Midden-BrabantGlas gericht te kunnen gaan helpen bij hun wifi problemen.
‘Ik wil graag een heel team vormen om samen onze leden bij wifi problemen te kunnen helpen’ aldus Ad. ‘Het is leuk om als team te worden getraind en om samen andere leden te kunnen helpen. Bij wifi problemen moet je denken aan bijvoorbeeld plekken in huis waar het signaal niet goed is, of waar helemaal geen verbinding is. Je kunt hier natuurlijk zelf mee aan de slag, op de website van Fritz!box (www.avm.nl ) zijn ook videoclips en handleidingen te vinden die je al verder kunnen brengen.’ Maar Ad snapt ook dat dit voor veel mensen niet altijd de goede oplossing is, daarom wil hij een team van leden vormen die mensen aan huis kunnen gaan helpen. Ad: ‘Als je zo’n mooie glasvezel binnen hebt liggen moet het ook naar behoren werken in het hele huis. Fritz!box zou hierin de training kunnen verzorgen en wellicht ook de hulpmiddelen beschikbaar kunnen stellen, dat zou fijn zijn.’ Maar Ad kan dat natuurlijk niet alleen, dus een team van coaches dat zou mooi zijn.  ‘Graag aanmelden dus!’ zegt Ad ‘het is echt leuk én nuttig om te doen’.
Heeft u interesse en tijd om u in te zetten voor uw medeleden?  Meldt u als geïnteresseerde aan. U wordt dan onderdeel van een team van ondersteunende coaches. U leert hoe problemen kunnen worden geanalyseerd met de juiste meet-tools en welke hulpmiddelen nodig zijn. Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht bij: Ad de Jager, lid van coöperatie GroenewoudGlas (e-mail: a.d.jager@hccnet.nl) of Hans de Jong, secretaris/penningmeester GroenewoudGlas en lid van de werkgroep Leefbaarheid (e-mail: Groenewoudglas@midden-brabantglas.nl).