NOG EEN GLASVEZEL ERBIJ, ABSURD OF ‘BUSINESS’?

25 februari 2023

Onder deze kop publiceerde het Brabants Dagblad een zeer informatief artikel over de absurditeit van de aanleg van twee glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen, waar al enkele jaren een eigen netwerk van de leden van Midden-BrabantGlas ligt.

Inderdaad absurd, want alle providers inclusief KPN of Delta mogen in beginsel gratis gebruik maken van onze belichte glasvezelverbindingen naar onze leden. Maar blijkbaar telt bij deze commerciële partijen alleen het hebben van een eigen netwerk en niet de overweging of de investering ooit rendabel kan worden wanneer op een bedrijventerrein waar de meeste bedrijven al lid zijn van de coöperatie en dus mede-eigenaar zijn van het Midden-BrabantGlas netwerk. Dat hier in het geval van Glaspoort pensioengelden worden verspild is blijkbaar van ondergeschikt belang.
Het verweer van de commerciële partijen is dan dat er keuze moet zijn. Helemaal mee eens, maar die kun je jouw klanten ook bieden door gratis gebruik te maken van het belichte netwerk van Midden-BrabantGlas.

Lees hier het artikel van het Brabants Dagblad.