UW HUIS EN HET COOPERATIEVE LIDMAATSCHAP APART VERKOPEN?

15 mei 2023

Wij zien het nogal eens gebeuren dat leden bij de verkoop van hun woning eerst een verkoopprijs voor hun woning overeenkomen en dan ook nog eens apart het ingelegde ledenkapitaal aan de koper vragen. Deze dacht dan het hele huis met alle voorzieningen inclusief de glasvezelaansluiting te hebben gekocht en is soms meer dan onaangenaam verrast.

Op de keper beschouwd is dat eigenlijk ook zo, want de waarde van de woning is inclusief het hebben van de glasvezelaansluiting, dus ook het door de leden geïnvesteerde ledenkapitaal.
Je zou zelfs kunnen stellen dat de koper een korting zou moeten krijgen, want hij neemt ook de verplichting over om bij tussentijdse beëindiging van de actieve aansluiting de coöperatie hiervoor te compenseren.

Maak het dus niet nodeloos ingewikkeld door twee aparte koopsommen te vragen, maar draag het lidmaatschap met zijn verplichtingen zonder het vragen van een extra koopsom over aan de koper van uw woning.
Voor meer informatie over de overdracht van het lidmaatschap: klik hier.