Wij gaan verder waar anderen stoppen

3 januari 2024

De afgelopen maanden zien wij een stijging van aanvragen om in het buitengebied alsnog op het glasvezelnetwerk van Midden-BrabantGlas te worden aangesloten. Velen bleken vaak te hebben gewacht om te zien of een van de grote landelijke commerciële bedrijven ook buiten de bebouwde kommen ‘gratis’ glasvezel zou gaan aanleggen. Blijkbaar heeft men nu ook gezien dat die bedrijven geen brood zien in de kostbare aanleg van glasvezel in de Midden-Brabantse buitengebieden en slechts geïnteresseerd zijn in de goedkopere aanleg in de dorpen.

De laatste tijd merken we dat steeds meer mensen in het buitengebied interesse tonen om alsnog aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk van Midden-BrabantGlas. Velen hebben eerst afgewacht of grote landelijke commerciële bedrijven ‘gratis’ glasvezel zouden aanleggen buiten de bebouwde gebieden. Nu blijkt echter dat deze bedrijven niet geïnteresseerd zijn in de wat duurdere aanleg van glasvezel in de Midden-Brabantse buitengebieden, maar vooral focussen op goedkopere aanleg in dorpen.

Midden-BrabantGlas, als coöperatie, heeft al zeven jaar geleden de krachten van bewoners in het buitengebied gebundeld om een eigen hoogwaardig en supersnel glasvezelnetwerk aan te leggen. Het gebruik van ons netwerk met internet, tv en telefonie, aangeboden door een van onze zeven providers, is inmiddels niet duurder dan wat grote ‘kabelaars’ aanbieden. Als coöperatie streven wij niet naar winst en hebben we de prijs voor het gebruik van de glasvezel sinds 2016 niet meer verhoogd. Onze providers zijn ook terughoudend met prijsverhogingen vanwege de onderlinge concurrentie.

Op ons netwerk van Midden-BrabantGlas kunnen leden kiezen uit verschillende providers, zoals Freedom Internet, beoordeeld als beste internetprovider door de Consumentenbond gedurende drie opeenvolgende jaren. Ook een keuze voor een budgetprovider als Netrebel is mogelijk. Andere opties zijn Trined, SNLR, Fiber, Stipte en Onvi, die allemaal een gevarieerd pakket van internet, tv en telefonie aanbieden.

Hoe meer gebruikers we op ons netwerk hebben, hoe goedkoper we op de lange termijn kunnen worden. Als uw buren nog geen glasvezel hebben, vertel hen dan eens over Midden-BrabantGlas. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in het buitengebied kan profiteren van betrouwbaar en snel glasvezelinternet.