Hoe kan ik klant worden van Midden-BrabantGlas?

27 december 2019

Wanneer u als eigenaar van een woning of bedrijf een glasvezelaansluiting op het netwerk van Midden-BrabantGlas wilt dan kan dat via de knop “Ook Aansluiten” Kies daar menuoptie 2 “Vraag offerte aan >” en maak uw verzoek hiervoor kenbaar.

U krijgt daarna een offerte voor de kosten die met het aanleggen van een glasvezelkabel tot in uw meterkast gemoeid zijn en de maandelijks kosten voor het gebruik en lidmaatschapsvoorwaarden.

Aangezien het glasvezelnetwerk gezamenlijk eigendom is van de vier lokale coöperaties en Midden-BrabantGlas is het wel nodig om bij het accepteren van de offerte ook lid te worden van een van de vier lokale gebied gebonden coöperaties zoals vermeld in de offerteaanbieding.

Uw totale investering in een glasvezelaansluiting bestaat dan uit:

Bij een verzoek om alsnog op het glasvezelnetwerk te worden aangesloten ontvangt men een opgave op maat van de “maximale kosten”. Mochten de kosten lager uitvallen dan brengen wij u uiteraard de lagere kosten in rekening. Ook het voordeel bij het kunnen combineren van graafwerk bij meerdere aansluitingen tegelijkertijd wordt in mindering gebracht. Samen met uw buren aanmelden geeft u dus ook extra voordeel. De coöperatie zal altijd slechts haar directe kosten in rekening brengen.

Voor aansluitingen van leden die thans na de afronding van de projectmatige aanleg van het gehele netwerk zijn gerealiseerd, geldt voorts de volgende voorwaarde:

Hiermee wordt bereikt dat latere aansluiters een gelijk aandeel in de totale aanlegkosten van het coöperatieve netwerk betalen als leden van het eerste uur en niet als free riders meeliften ten koste van de leden van het eerste uur. Deze leden hebben er gezamenlijk voor gezorgd  dat er een reserve aansluiting bij u in de buurt is gerealiseerd en hebben ook al jaren betaalt voor de aflossing van de hiervoor aangegaane financiering. Op dit moment (januari 2020) wordt verwacht dat een tariefsverlaging tussen de €15,– en € 25,– per maand na circa 13 a 14 jaar tot de mogelijkheden behoort.

Aanvragen van een nieuwe aansluiting kunnen worden gedaan via het mailadres aanmelden@midden-brabantglas.nl. Wij nemen dan per omgaande contact met u op voor een maatwerkaanbod.