U verkoopt u woning?

7 januari 2017

Denk bij de verkoop van uw woning ook tijdig en in overleg met uw makelaar aan het overdragen van uw lidmaatschap bij onze coöperatie.

Een glasvezelaansluiting wordt door investeerders gezien als ‚vastgoed’ en is dus een blijvende waarde verhoging voor uw woning of bedrijf. Als zodanig zal een aanwezige glasvezelaansluiting uw woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Een glasvezelaansluiting in het buitengebied vertegenwoordigt een gemiddelde waarde van ± € 4.000.  Als de nieuwe bewoner in een later stadium zelf glasvezel moeten laten aanleggen dan kunnen de kosten mogelijk zelfs tot € 5.000 of hoger oplopen.

Wanneer u gaat verhuizen en u verkoopt uw pand dan zult u uw lidmaatschap bij uw coöperatie moeten overdragen. Wanneer u dit niet doet blijft u verplicht de maandelijkse kosten aan Midden-BrabantGlas te betalen, ondanks de verkoop van uw woning/bedrijf.

Om uw lidmaatschap aan de koper over te dragen kunt u de coöperatie verzoeken het lidmaatschap over te zetten op de nieuwe eigenaar. Een eerste mail aan ledenservice@midden-brabantglas.nl zet de procedure hiervoor in gang.

De coöperatie maakt dan de bijgevoegde akte op, die daarna door alle partijen getekend moet worden. Het handigste is deze dan bij de notaris tegelijk bij de overdracht van uw pand te laten tekenen, waarbij de coöperatie haar handtekeningen al eerder heeft gezet.

We hopen u daarna weer terug te zien als lid op een andere adres waarvan u daar mogelijk weer het lidmaatschap van een andere koper over gaat nemen ongeacht of het een andere coöperatie binnen het samenwerkingsverband van Midden-BrabantGlas is dan uw huidige. De voorwaarde zijn bij alle lokale coöperaties van Midden-BrabantGlas overal gelijk.

 

Hier vindt u een stappenplan voor de verkoop van uw woning/ bedrijfspand en de juiste Formulieren.

Hier vindt u een stappenplan voor de verkoop van uw woning/ bedrijfspand en de juiste formulieren