Wat kost het gebruik van een glasvezelaansluiting?

27 december 2019

Naast de eenmalige kosten om de glasvezelkabel uw huis of bedrijf binnen te brengen is elk lid een maandelijkse bijdrage verschuldigd ter dekking van de kosten die worden gemaakt voor onderhoud en beheer, activering (belichting), alsmede de financieringskosten van het gehele glasvezelnetwerk.

De hoogte van de maandelijkse bijdrage € 49,– incl. BTW voor een particulier en € 40,50 excl. BTW voor een zakelijk lid. Leden die kiezen voor een zakelijke provider betalen additioneel € 15,– excl. BTW voor een zakelijke SLA. Een zakelijke SLA is ook mogelijk in combinatie met een consumenten abonnement wanneer dit om veiligheidsredenen gewenst is. Consumenten die gebruik maken van een zorgapplicatie, alarmeringssystemen of applicaties met een hogere beschikbaarheidsgraad kunnen ook gebruik maken van een extra Service contract met next business day glasvezelreparatie en een 7×24 bereikbaarheid service desk voor hetzelfde bedrag van € 15,– excl. BTW ofwel € 18,15 per maand inclusief BTW. De maandbijdragen kunnen met toestemming van de Algemene Ledenvergaderingen worden bijgesteld. Sinds 2017 zijn deze tarieven niet verhoogd.

De maandelijkse bijdrage is verschuldigd vanaf het moment dat de aansluiting operationeel beschikbaar (belicht) wordt opgeleverd.

Midden-BrabantGlas levert dus een actieve belichte dataverbinding die door onafhankelijke providers gebruikt kan worden voor het leveren van diensten zoals internet, interactieve tv en telefonie. De kosten van een provider naar uw eigen keuze zijn niet in de maandelijkse bijdragen van Midden-BrabantGlas begrepen. Midden-BrabantGlas factureert zelf de maandelijks kosten en daarnaast zal de door u gekozen provider ook rechtstreeks aan u de maandlasten factureren. De tarieven van de provider kunt u het beste via de site opzoeken, waar u een link naar de informatie pagina’s van de providers kunt vinden.