Onze diensten

Het netwerk van Midden-BrabantGlas is een open netwerk, dus in beginsel is iedere zakelijke provider welkom om zijn diensten via ons netwerk bij u te leveren. Voorwaarde is uiteraard dat hij zijn signalen kan afleveren op het EFX internetknooppunt bij de universiteit in Eindhoven. Daar kunnen zij op de hardware van onze belichter inkoppelen om op ons glasvezelnetwerk te komen. Consumenten hebben een minimale boeking van 1:100 en moeten “een enkele rijstrook” met minimaal 100 leden delen.

Een groot verschil van de zakelijke aansluiting met de normale consumentenaansluiting is dat de zakelijke gebruiker dan standaard de beschikking krijgt over een eigen VLAN van 100 Mbps up en down met een boeking van 1:1 (QoS=3) binnen het netwerk van de coöperatie, dus een soort ‘zakelijke privé rijstrook’ binnen het glasvezelnetwerk van de coöperatie. Daarnaast krijgt de zakelijke gebruiker standaard ook nog een eigen rijstrook van 5 Mbps met een boeking van 1:1 (QoS=5) voor de telefonie. Dus ook de maximale kwaliteit telefoonverbinding als uw provider daar gebruik van wenst te maken. Het is aan de leden zelf om daarna het ‘soort weg’ bij de provider te kiezen en daarbij te zorgen dat daar geen opstoppingen ontstaan in de verbinding. Hoe exclusiever hoe duurder het wordt. Het eigen netwerk van de coöperatieleden geeft echter ALTIJD vrij baan aan de zakelijke leden.

Kenmerk van een zakelijke aansluiting op het netwerk van Midden-BrabantGlas is ook een hoger serviceniveau (SLA) bij storingen een beschikbaarheid van 99,6%. In plaats van ‘best effort’ bij storingen in de consumenten aansluitingen in apparatuur of bij kabelbreuk is het extra SLA serviceniveau minimaal ‘next business day’.

In de praktijk houdt dit in dat na constatering binnen 4 uur aan de herstelwerkzaamheden moet zijn begonnen, waarbij de openingsuren van het Network Operating Center voor het melden een storing door uw zakelijke providers iedere dag (maandag t/m zondag) tussen 08.30u en 18.00u beschikbaar is.

Voor belangrijke verstoringen zijn we wel 7X24 uur bereikbaar.