Onze diensten

Het netwerk van Midden-BrabantGlas is een open netwerk, dus in beginsel is iedere zakelijke provider welkom om zijn diensten via ons netwerk bij u te leveren. Voorwaarde is uiteraard dat hij zijn signalen kan afleveren op het EFX internetknooppunt bij de universiteit of het NorthC datacenter op de Tech Campus in Eindhoven. Daar kunnen zij op de hardware van onze belichter inkoppelen om op ons glasvezelnetwerk te komen.

Een groot verschil van de zakelijke aansluiting met de normale consumentenaansluiting is dat de zakelijke gebruiker dan standaard de beschikking krijgt over een eigen VLAN van 100 Mbps up en down met een boeking van 1:1 (QoS=3) binnen het netwerk van de coöperatie, dus een soort ‘zakelijke privé rijstrook’ binnen het glasvezelnetwerk van de coöperatie (op aanvraag zijn ook hogere snelheden mogelijk). Daarnaast krijgt de zakelijke gebruiker standaard ook nog een eigen rijstrook van 5 Mbps met een boeking van 1:1 (QoS=5) voor de telefonie. Dus ook de maximale kwaliteit telefoonverbinding als uw provider daar gebruik van wenst te maken. Het is aan de leden zelf om daarna het ‘soort weg’ bij de provider te kiezen en daarbij te zorgen dat daar geen opstoppingen ontstaan in de verbinding. Hoe exclusiever hoe duurder het wordt. Het eigen netwerk van de coöperatieleden geeft echter ALTIJD vrij baan aan de zakelijke leden.

Kenmerk van een zakelijke aansluiting op het netwerk van Midden-BrabantGlas is ook een hoger serviceniveau (SLA) bij storingen een beschikbaarheid van 99,9%. In plaats van ‘best effort’ bij storingen in de consumenten aansluitingen in apparatuur van onze belichter of bij kabelbreuk is het extra SLA serviceniveau voor individuele aansluitingen minimaal ‘next business day’. Voor groepsstoringen wordt herstel ook zondags uitgevoerd.

Een storing dient u te melden via uw provider. Let er daarom op dat uw provider 24/7 of minimaal gedurende openingstijden van uw onderneming bereikbaar is om storingsmeldingen in ontvangst te nemen. Uw provider beoordeelt in eerste instantie de oorzaak van de storing. In 90% van de gevallen ligt de oorzaak bij het (laag-3) netwerk van de provider zelf en zal deze dus de storing moeten oplossen. Indien blijkt dat de oorzaak elders ligt, zoals een graafschade, nemen onze onderhoudsaannemers voor level 1 (MBG glasvezelnetwerk) en 2 (belichting) de actie over.

VLAN verbindingen tussen verschillende bedrijfslocaties met een glasvezelaansluiting van Midden-BrabantGlas zijn, behoudens eenmalige inrichtingskosten van 250,- excl BTW, gratis.

Tarieven zakelijk meer bandbreedte

Prijslijst-Zakelijk gebruik
Prijslijst-Zakelijk gebruik

Dubbele aansluiting op een locatie

Elk lid van de coöperatie heeft vanaf van een van de 13 POP’s (lokaal verdeel station ) 2 glasvezel aders ter eigen beschikking. 1 ader voor datatransmissie en 1 glasaders voor DVB-C TV diensten. Op aanvraag kan de ader voor DVB-C ook voor een separate data lijn worden ingezet, zoals bij voorbeeld een dochteronderneming met een eigen datavoorziening binnen het zelfde gebouw.

VLAN verbindingen

Via het Midden-BrabantGlas netwerk is het mogelijk om locaties van een bedrijf onderling te koppelen direct via Midden-BrabantGlas glasvezelmodems op de verbonden locaties, uw verkeer tussen de beide locaties wordt dan veiliger als VLAN getransporteerd via het Midden-BrabantGlas netwerk via een zogenaamde laag 2 VPN (L2VPN) koppeling.
Deze L2VPN koppeling wordt op alle te koppelen locaties afgeleverd op een vrije poort van het glasvezelmodem van de betreffende locatie en werkt dus volledig onafhankelijk van een eventuele serviceprovider die op een bepaalde locatie actief is.

Op het Midden-BrabantGlas netwerk zijn 2 vormen van L2VPN mogelijk:

  1. Basis: Hierbij krijgt u de beschikking over een laag 2 verbinding tussen alle gewenste locaties, u kunt over deze verbinding echter zelf geen eigen VLAN’s gebruiken.
  2. Uitgebreid: Hierbij krijgt u als het ware een volledige virtuele netwerkkabel tussen alle locaties, u kunt daarover zelf ook uw eigen VLAN’s gebruiken.

Dark Fiber

Midden-BrabantGlas beschikt ook over de mogelijkheid om Dark Fiber verbindingen te verhuren en heeft koppelingen met andere landelijke netwerken.

Datacenters 

Midden-BrabantGlas heeft voorts een aantal directe koppelingen met datacenters in de regio.

Voor Dataplace Waalwijk https://dataplace.com/nl/midden-brabantglas