Onze diensten

Het netwerk van Midden-BrabantGlas is een open netwerk, dus in beginsel is iedere zakelijke provider welkom om zijn diensten via ons netwerk bij u te leveren. Voorwaarde is uiteraard dat hij zijn signalen kan afleveren op het EFX internetknooppunt bij de universiteit in Eindhoven. Daar kunnen zij op de hardware van onze belichter inkoppelen om op ons glasvezelnetwerk te komen.

Een groot verschil van de zakelijke aansluiting met de normale consumentenaansluiting is dat de zakelijke gebruiker dan standaard de beschikking krijgt over een eigen VLAN van 100 Mbps up en down met een boeking van 1:1 (QoS=3) binnen het netwerk van de coöperatie, dus een soort ‘zakelijke privé rijstrook’ binnen het glasvezelnetwerk van de coöperatie (op aanvraag zijn ook hogere snelheden mogelijk). Daarnaast krijgt de zakelijke gebruiker standaard ook nog een eigen rijstrook van 5 Mbps met een boeking van 1:1 (QoS=5) voor de telefonie. Dus ook de maximale kwaliteit telefoonverbinding als uw provider daar gebruik van wenst te maken. Het is aan de leden zelf om daarna het ‘soort weg’ bij de provider te kiezen en daarbij te zorgen dat daar geen opstoppingen ontstaan in de verbinding. Hoe exclusiever hoe duurder het wordt. Het eigen netwerk van de coöperatieleden geeft echter ALTIJD vrij baan aan de zakelijke leden.

Kenmerk van een zakelijke aansluiting op het netwerk van Midden-BrabantGlas is ook een hoger serviceniveau (SLA) bij storingen een beschikbaarheid van 99,8%. In plaats van ‘best effort’ bij storingen in de consumenten aansluitingen in apparatuur van onze belichter of bij kabelbreuk is het extra SLA serviceniveau voor individuele aansluitingen minimaal ‘next business day’. Voor groepsstoringen wordt herstel ook zondags uitgevoerd.

VLAN verbindingen tussen verschillende bedrijfslocaties met een glasvezelaansluiting van Midden-BrabantGlas zijn, behoudens eenmalige inrichtingskosten van 250,- excl BTW, gratis.

Tarieven zakelijk meer bandbreedte

Prijslijst-Zakelijk gebruik
Prijslijst-Zakelijk gebruik

Dark Fiber 

Midden-BrabantGlas beschikt ook over de mogelijkheid om Dark Fiber verbindingen te verhuren en heeft koppelingen met andere landelijke netwerken.

Datacenters 

Midden-BrabantGlas heeft voorts een aantal directe koppelingen met datacenters in de regio.

Voor Dataplace Waalwijk https://dataplace.com/nl/midden-brabantglas