STEEDS MEER MENSEN GEBRUIKEN LEEFSAMEN

20 oktober 2022

In het voorjaar heeft Midden-BrabantGlas een actie gehouden met aansluitingen voor Leefsamen. Daarvoor zijn 40 sets aangeschaft die gratis een half jaar mogen worden gebruikt. Op dit moment zijn er nog 30 sets over voor leden die Leefsamen goed kunnen gebruiken. Dit product van Akkedeer B.V. is vooral bedoeld voor ouderen, alleenstaanden en hulpbehoevenden om (langer) veilig thuis te kunnen wonen. Hierbij kan een alarmknop worden ingedrukt en kan ook een alarmering volgen wanneer er al enige tijd geen beweging is. Hebt u belangstelling informatie staat op onze website: https://www.midden-brabantglas.nl/actie-leefsamen/

Leefsamen wordt steeds meer geadviseerd. De provincie Noord-Brabant en een aantal gemeentes zijn ook gestart met een actie met Akkedeer. In het Eindhovens Dagblad van 28 oktober stond daarover een leuk artikel over een meneer in Oostelbeers (gemeente Oirschot), die Leefsamen goed kan gebruiken om zo lang mogelijk veilig thuis te blijven wonen. Lees hier het artikel.

Leefsamen biedt de mogelijkheid voor sociale alarmering, dat wil zeggen dat uw naasten worden gealarmeerd. Dergelijke producten kunnen ook via zorg verlenende instanties worden geregeld, maar dan is het een abonnement met een alarmcentrale, dat is een stuk duurder.


Foto: Wethouder Corine van Overdijk (rechts), Hanny Brok, beleidsmedewerker van de gemeente (tweede van rechts) en Bas van der Kolk (links) kwamen langs bij Loek Manders (tweede van links) om zijn slimme sensoren te bekijken. © Juan Vrijdag/DCI Media