Hoe snel is het glasvezelnetwerk van Midden-BrabantGlas?

27 december 2019

De basissnelheid (in vaktaal datatransmissiesnelheid) van het netwerk voor alle leden is 1.000 Mbps download en 1.000 Mbps upload. Afhankelijk van uw afspraken met uw provider wordt hier door uw provider geheel of gedeeltelijk gebruik van gemaakt. Op verzoek kunnen ook snelheden van 10.000 Mbps of meer of eigen glasvezel huurlijnen worden geleverd.

De feitelijke capaciteit voor uw gebruik van een 1.000 Mbps verbinding is netto ongeveer 940Mbps up en down (een deeltje van de data transmissie – circa 60 Mbps – wordt gebruikt om alles naar het juiste adres te sturen en daarna te controleren of alle bitjes die verzonden worden ook netjes op de juiste plaats aankomen. Bij lagere bandbreedtes stellen we die 60Mbps buiten de verwachte bandbreedte wel ter beschikking. Een 500-500 verbinding is dus wel volledig beschikbaar.

Wat u in de praktijk aan werkelijke snelheid aan internet toegang tot het Wold Wide Web (www.) geleverd krijgt, hangt af van de afspraken met uw provider. Voor het standaard consumenten maandbedrag transporteren we tot 940Mbps netto. Providers hoeven geen kosten te betalen aan Midden-BrabantGlas voor het datatransport ongeacht de door u gekozen snelheid tot 1.000Mbps want het is uw eigen netwerk.

Voor leden met een zakelijke aansluiting is het netwerk standaard geconfigureerd voor 100 Mbps upload en 100 Mbps download met daarnaast 5/5 voor telefonie, maar die verbindingen zijn met een hogere Quality of Services *). Deze verbindingen hebben bij bijvoorbeeld een DDOSaanval op het netwerk een zekere voorrang. Tegen de hierna genoemde meerkosten excl. BTW per maand zijn de volgende zakelijke datatransportsnelheden mogelijk: 250/250 + 5/5 = € 33,75 of: 500/500 + 5/5 = € 64,95 of: 900/900 +5/5 = € 114,85.

Wat u in de praktijk aan internetsnelheid geleverd krijgt hangt ook hier af van de afspraken met uw provider.

Mocht u ten aanzien van technische maatwerkoplossingen nog aanvullende vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar support@midden-brabantglas.nl

*) Quality of service ( QoS ) is de beschrijving of meting van de algehele prestaties van een service, zoals een telefonie- of computernetwerk of een cloud computing- service, met name de prestaties die worden gezien door de gebruikers van het netwerk. Om de kwaliteit van de dienst kwantitatief te meten, worden vaak verschillende gerelateerde aspecten van de netwerkdienst overwogen, zoals pakketverlies, bitsnelheid, doorvoer, transmissievertraging, beschikbaarheid, jitter, enz.

Op het gebied van computernetwerken en andere pakket geschakelde telecommunicatienetwerken verwijst kwaliteit van de dienst naar verkeersprioritering en controlemechanismen voor het reserveren van middelen in plaats van de bereikte dienstkwaliteit. Servicekwaliteit is het vermogen om verschillende prioriteit te geven aan verschillende applicaties, gebruikers of gegevensstromen, of om een bepaald prestatieniveau voor een gegevensstroom te garanderen.

De kwaliteit van de dienstverlening is bijzonder belangrijk voor het vervoer van verkeer met speciale eisen. Ontwikkelaars hebben met name Voice over IP- technologie geïntroduceerd om computernetwerken net zo nuttig te maken als telefoonnetwerken voor audiogesprekken, en om nieuwe toepassingen te ondersteunen met nog strengere netwerkprestatie-eisen.