Wonen en werken in het buitengebied

Elk lid heeft een eigen persoonlijke verbinding die u niet hoeft te delen met uw buurman. Het maakt ook niet uit hoe ver uw woning/bedrijfspand van het verdeelstation af ligt, het internet heeft altijd voldoende capaciteit. Het glasvezelnetwerk zorgt voor de benodigde stabiele en snelle internet-verbindingen voor thuis en/of op het werk én u heeft de vrijheid om zelf te kiezen uit verschillende particuliere en zakelijke providers.

Voor het uitbesteden van werk is steeds meer data-uitwisseling nodig: alle gegevens van de financiële administratie gaan zo naar het administratiekantoor dat zorgdraagt voor de belastingaangifte.
Of complexe technische ontwerpen worden doorgestuurd van ontwerper naar fabriek.

Ook regionale bedrijvigheid vraagt om snel internet. Een camping zonder WiFi trekt tegenwoordig geen jong publiek meer, dat wil immers altijd en overal online zijn.

Bedrijven in het buitengebieden, die tenslotte ook voor werkgelegenheid zorgen, dragen bij aan de leefbaarheid van ons buitengebied. Moderne innovatieve bedrijven kunnen al lang niet meer zonder goede en snelle internetverbindingen. Intern, maar ook extern. Denk bijvoorbeeld aan werken ‘in de cloud’. Hierbij worden bestanden op een externe server geplaatst, zodat de eigenaar ze vanaf iedere gewenste locatie kan gebruiken door in te loggen op die server. Zo kunnen ook meerdere (zuster-) bedrijven gebruik maken van gedeelde bestanden en programma’s. Maar ook kunnen bedrijven via een die breedband glasvezelverbinding via vaste VPN verbindingen gekoppeld worden alsof er kabels tussen hun panden zijn aangebracht.